De lekkerste smerige luchtjes

Met een rotte eierwalm om me heen kom ik bij de kapper vandaan. Mijn haar is weliswaar gewassen na het permanenten, maar de vloeistof is ook in mijn nek, hals en oorschelpen gedropen. Daar stinkt en jeukt het nu lustig verder. Ik was van plan nog even de stad in te gaan, maar houd het na één winkel voor gezien; ik heb het gevoel dat iedereen me ruikt.

Op de fiets naar huis filosofeer ik over luchtjes: waarom vinden we een geur eigenlijk vies of juist lekker? En kan een odeurtje ook lékker smerig zijn? Ja dus, want tegen de tijd dat ik thuis afstap, is een hele reeks aan heerlijk vieze walmen mijn geestesneus gepasseerd. Ik laat u graag mee ruiken aan mijn persoonlijke Top 3.

Op nummer 3 staat voor mij een gek luchtje, waar ik toch met liefde aan terug denk. Als ik het eerste uur Engels had, kwam de leraar altijd binnen met een bekertje koffie in zijn hand, waarvan de damp zich vermengde met de geur van zijn overvloedige aftershave. Een raar parfum, koffie met aftershave, maar in combinatie met de woest aantrekkelijke leraar een geur met alchemistische allure.

De damp van nummer 2 is een stuk ongezonder, maar bedwelmend lekker. Mijn hele basisschooltijd heb ik uitgezeten met twee vingers in mijn neus. Alleen tijdens handenarbeid haalde ik ze er uit, want dan kwam de schoollijm op tafel. Vooral uit de knijpflessen kwam lekker veel lijmdamp als je er een beetje mee pompte. Pas veel later ontdekte ik dat straatkinderen in ‘arme landen’ hetzelfde doen om hun ellende even te vergeten.

Maar de absolute topper onder de lekker vieze luchtjes is natuurlijk – ik heb het in mijn omgeving nagevraagd en iedereen riep meteen: je eigen rotte scheet onder de dekens! Bij voorkeur zo’n zachte floeperd nadat je een week lang geleefd hebt op chili-con-carne, erwtensoep en hachee. Ruikt ongeveer hetzelfde als mijn verse krullenbol.

 

3 thoughts on “De lekkerste smerige luchtjes

  1. Judy says:

    Nu ben ik wel benieuwd naar de naam van die Engels docent ^^

  2. Leonie says:

    Dat begrijp ik niet, Gerdine. Alle leraren Engels waren toch echte hunks?!

Comments are closed.